« aihelistaan

Korvaukset.


 • nimimerkki

  Minttu

  9.7.2014 klo 11:31
  Onko lääkevahinkovakuutuspoolin maksamat korvaukset verottomia ja vaikuttaako ne mun tuloihin jotenkin? Tuleeko kertakorvauksen lisäksi muita korvauksia?

 • nimimerkki

  Kirsi

  13.8.2014 klo 13:00
  Jos olet eläkkeellä ja saat ansiomenetyskorvauksia niin se vaikuttaa perus-eläkkeeseen sekä veroja joudut maksamaan. Muuten korvaukset ovat verottomia. Saat kaikki lääkekorvaukset, matkakulukorvaukset lääkäriin Kelan osuuden jälkeen, lääkärinkäyntimaksut ja lääkärilausuntomaksut (neurologin). Eli säilytä kaikki kuitit. Vammaistukea on myös mahdollisuus saada (kotona selviytymiseen) mutta kelan vammaistuki pitää ensin hakea C-lausunnolla. Jos olet narkolepsian vuoksi sairaslomalla niin siihenkin pitäisi olla mahdollisuus saada korvauksia.Jos tarvitset turvarannekkeen niin siihenkin pitäisi saada korvaukset. Isälläni vakuutus korvaa myös virkistystoiminnan mutta en tiedä korvaako lääkevahinkopooli. Itsekkään en kaikkia edes tiedä mitä voi hakea. Toivottavasti tästä oli jotain apua sinulle. Tsemppiä

 • nimimerkki

  Minna

  23.6.2015 klo 13:16
  Hei, tunnut tietävän suht paljon noista korvausasioista, haluaisinkin kysyä että mitä kaikkea voin yrittää hakea....siis ne mistä sinä tiedät ?
  Eli mulla todettiin keskitasoa vaikeampi Narkolepsia/katapleksia 2005, lääkäri kysyi haluanko sairaseläkkeelle ja vastasin että en. ( mun lääkäri on christer Hublin). Syön tällä hetkellä seuraavia lääkkeitä:
  Dexamfetamine sulphatea 5 Mg, 9 kpl/päivä, cipralex 20mg 1/päivä. Anafranil 10mg 1-2/päivä. Ja Voxra 300mg 1/päivä. En saa mitään muuta korvausta kuin sen normaalin, eli kun kelan katto tulee täyteen niin en maksa lääkkeistäni enää kuin sen 1,5€/ lääke. Se katto on tällä hetkellä n.620€. Lääkkeeni vuoden alusta lähtien ovat maksaneet minulle jo n. 1820€ (Omavastuu) ja siitä puuttuu vielä yksi lääke joka pitää hakea 2 vk sisällä omavastuu siinä 355€, sen jäljeen mulla on just ja just kela katto vasta täynnä. (Tosin sitten on lääkkeet taas 3kk). Tällä hetkellä olen työtön ja saan ansiosidonnaista verojen jälkeen 750€, vuokra mulla on 450 ( saan kelalta asumiseen tukea joku n. 200€). Siis mulla jää kuukaudessa n. 500€ elämiseen pelkän vuokran jälkeen. Eihän mulla oo mitää mahdollisuuksia maksaa mun lääkkeitä noista. Onko jotain tukia mitä voisin hakea... Tiedän että niitä ei ainakaan sulle tyrkytetä, kaikki pitää itse kaivaa jostain ? tällä hetkellä äiti maksaa mulle osan lääkkeistä, koska en oo työkykyinen ilman niitä. En vaan haluis enää rasittaa äitiä niillä kun ei ne kuulu sille. Oon jo 36v. Kiitos jo etukäteen vaikka et mitään osaisikaan sanoa noista tuista ?
  T. Minna Kakkonen
  Voisit vastata mun mailiin minnakakkonen@gmail.com

 • nimimerkki

  John sundberg

  29.11.2018 klo 11:32
  Sairastuin pandemix-rokotteesta nark/katapleksia tyyppi 1 erittäin vaikea olen työkyvyttömyys eläkkeellä kelan 640e kk ja takuueläke 146ekk noilla on vaikea tulla toiméen ammattikoulu jäi joskus kesken ja oli tarkoitus aloittaa uudestaa kunnes kaikki nämä tuli 2009 vuonna en ole mitään korvauksia saanut ensimmäinen korvaushakemus tuli kielteisenä nyt valitus menossa joutuu sitäkin varmaa taas odottelemaan monia vuosia osaisko joku minulle neuvoa esim eläkkeestä ja muistakin etuuksista virastoista ei selviä mitään ois kiva jos jollai on tietoa enemmän kiitos jonestown84@luukku.com

 • nimimerkki

  John sundberg

  4.10.2019 klo 19:59
  Onko jollain tietoa asianajajista helsingin ja vantaan puolelta , jotka keskittyvät narkolepsian ja katapleksia korvauksiin

 • nimimerkki

  Oireet

  18.12.2019 klo 20:25
  Kysyisin että onko kaikilla narkolepsiaa sairastavilla pakonomaista nukahtelu? Minulla on ollut vuosia katapleksiaa, väsyneenä paljon unihalvauksia ja hallusinaatioita. Noin 10 vuotta olen kärsinyt pikku hiljaa lisääntyvästä väsymyksestä. Viimeiseen kahteen vuoteen en ole kyennyt yrityksistä huolimatta töihin. Väsymys on siis päivittäistä ollut monia vuosia. Liikunta ja hiilarien välttäminen auttaa jonkin verran. Väsymyskohtaukseni on sitä että silmät alkaa valua kiinni, tuntuu että olen puoliunessa ja ajatus ei toimi. En kuitenkaan ihan nukahda vaan joku estää minua painumasta uneen, siis julkisilla paikoilla. Joudun silti nuokkumaan kaupassa penkeillä, bussissa silmät kiinni jne. Kotona kyllä uni tulee jos en ole liikkunut ja pitänyt itseäni aktiivisena. Olen ollut kaksissa unitutkimuksissa (yön yli tehtävä sekä nukahtamisviive) mutta en osannut kunnolla nukkua vaikka olin toooodella väsynyt. Nyt odotan HLA tulosta. Jis se on positiivinen niin sitten tehdään lumbaalipunktio. Mutta siis kysymys oli jo tuolla alussa, eli viittaako tämä narkolepsiaan teidän mielestä? Tämä on siis todella elämää haittaavaa vaikka mitään muuta kuin masennusdiagnoosia minulle ei ole tehty. Sitäkin varmasti on ollut mutta katapleksia ja unihalvaukset ovat todella selkeitä.

 • nimimerkki

  Pandemrix

  4.2.2020 klo 08:55
  Onko enään mitään mahdollisuutta hakea korvauksia jos on epäilyä että Narkolepsiani on tullut Pandemrix rokotteesta. Siihen aikaan kun rokotteen otin olin ala-asteella, paino nousi monta kiloa melkein heti rokotuksen jälkeen (merkki alkavasta narkolepsiasta) ja kanssa epäiltiin silloin Diabeetesta koska rupesin nukkumaan ja syömään normaalia enempi. Eli "todistusaineistoa" olisi siihen että olisin sairastunut rokotteesta, mutta riittäneekö nämä sitten edes alkuunkaan. Mistä pitäisi aloittaa?

 • nimimerkki

  Jere

  4.3.2020 klo 13:47
  Hain itse korvauksia noin vuonna 2016-2018, mutta sain kielteiset päätökset Lääkevahinkovakuutuspoolilta. Nyt olen nostamassa kannetta käräjäoikeuteen Suomen Potilasvahinkoapu Oy:n avulla. Toivon, että oikeustie ratkaisee korvausten kohtalon ja toisi meidän narkoleptikkojen osan esille.

  Pandemrix, todennäköistä on että korvaushakemukset Poolille hylätään nyt. Aikaa narkolepsiaoireiden alkamisesta on todennäköisesti jo paljon. Mutta jos teet vahinkoilmoituksen Poolille, niin toimita lääkärintodistukset ja todistajalausunnot sinut ennen narkolepsiaa tunteneilta ihmisiltä. Siinä on hyviä todisteita Poolille.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Korvaukset.