« aihelistaan

Koronarokote


 • nimimerkki

  Moraalinen ongelma

  25.11.2021 klo 10:53
  Hei, haluaisin kysellä teiltä kanssasairastavilta niinkin arasta ja kiistellystä aiheesta kuin koronarokote. Oletteko ottaneet koronarokotteen normaalisti? Minkä merkkistä rokotetta saitte (jos tiedätte), ja onko ollut ihan normaalit kokemukset? Itsellä on suuri moraalinen ongelma koronarokotteen kanssa. En ole rokotevastainen, eli ongelmia ei ole esim. vahvistusten ottaminen vanhoihin rokotuksiin, mutta tuon Pandemrixin jälkeen tällaiset uudet, nopealla aikataululla kehitetyt ja suhteellisen vähän testatut rokotteet suorastaan kammottavat. Ahdistaa ajatus siitä, että joutuisi uudelleen yhteiskunnan koekaniiniksi ja oma henkilökohtainen elämä vaikeutuisi vielä entisestään... En halua leimautua itsekkääksi rokotekieltäytyjäksi, joka foliohattuineen uskoo ties mihin hömppään. Olen vaan oikeasti peloissani, ja joku ääni vaan pään sisällä toistuvasti nalkuttaa, että "et nyt varmaan uudestaan halua pelata sitä venäläistä rulettia, että osuuko huono arpaonni taas kohdallesi". Ulkopuolinen paine ottaa rokote on hirveän suuri, ja on kauhean raskasta selitellä ihmisille että miksi en ole vieläkään rokotetta ottanut. Ahdistaa ja pelottaa ja nolottaa. Mitä mietteitä ja kokemuksia teillä on aiheeseen liittyen?


 • Hanna Nikupaavo

  30.11.2021 klo 12:47
  Hei!
  Toivottavasti myös kanssasairastavat vastaavat sinulle. Aiheesta on käyty paljon keskutelua tuolla Facebookin vertaistukiryhmissä. Täällä nettisivuilla nämä keskustelupalstat ovat jääneet noiden ryhmien varjoon.
  Itse en sairasta narkolepsiaa mutta kanssasi sairastavat ovat kyllä aika paljon rokotteita ottaneet ja käsittääkseni kaikkia niitä vaihtoehtoja mitä on tämän vuoden aikana tarjolla ollut. Mutta on myös heitä jotka eri syistä eivät rokotetta halua. Rokotteita ovat ottaneet myös he jotka ovat sairastuneet Pandemrix rokotteesta aikoinaan. Helppo asia tämä ei ole ollut ja myös neurologien kantaa on asiaan selvitetty.
  Loppujen lopuksi tämäkin on ja pitäisi olla jokaisen henkilökohtainen päätös mutta kyllähän paine eri muodoin kova nyt on rokotteen ottamiseen.
  Tsemppiä sinulle !

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Koronarokote